Image
Activiteiten & Creativiteit

Activiteiten & Creativiteit

Bij Blub zegt de vis by Laura worden de kinderen elke dag uitgedaagd met een variatie aan activiteiten die hun cognitieve, creatieve, sociale en motorische ontwikkeling stimuleren en verrijken. Deze zijn zorgvuldig afgestemd op de leeftijd en ontwikkelingsfase van de kinderen. Er wordt veel geknutseld, muziek gemaakt, kringspelletjes gedaan en we dansen meerdere malen per dag.

Geen activiteit is te gek bij ons, van een blote voeten pad tot schilderen met sneeuw, je kunt het zo gek niet bedenken en wij doen het met de kinderen.

Tijdens het vrije spel kunnen de kinderen onder andere spelen met puzzels, auto's, constructiespeelgoed, poppen, een kinderkeuken, met de zand en watertafel of met het speelhuisje.

Om de twee weken verwelkomen we een muzikant met een nieuw instrument om op een speelse en interactieve manier de kinderen kennis te laten maken met muziek. Het is een bijzondere leerzame ervaring waarbij de kinderen de kans krijgen om verschillende geluiden en ritmes te ontdekken.

Om de taalontwikkeling te stimuleren lezen de pedagogisch medewerkers meerdere malen per dag boekjes voor. Dit doen wij op een interactieve en educatieve wijze. Wij maken hierbij gebruik van verschillende materialen en verteldozen. Op deze manier wordt het interessanter en verreikt het de belevingswereld van het kind.

Op het kinderdagverblijf vinden wij beweging en buitenspelen erg belangrijk, wij gaan daarom iedere dag even buiten spelen als het weer het toelaat. Aangrenzend aan het kinderdagverblijf is een grote uitdagende natuurspeeltuin. Hier zijn wij vaak te vinden met de kinderen. Er is een grote heuvel om te beklimmen, een tunnel om door te kruipen, boomstammen om overheen te manoeuvreren, een grote zandbak, een glijbaan en er is een grote schommel. Binnen en buiten spelen kinderen op een andere manier. Dit komt doordat de ervaring van ruimte, weer, natuur, licht, grond en ondergrond een heel andere is waardoor het spel en onderzoek van kinderen verschilt met die in de binnenruimte. Binnen en buiten spelen vragen verschillende vaardigheden van de kinderen en bieden andere mogelijkheden.

Image
Image
Image
Image

Kinderyoga

Naast onze regulieren activiteiten, bieden wij de kinderen ook yogalessen aan om een gevoel van kalmte en ontspanning te bevorderen op het kinderdagverblijf. Doormiddel van de yoga leren de kinderen op een speelse manier om te gaan met hun emoties en stress, en ontwikkelen ze vaardigheden om tot rust te komen

Image Image
Image Image

Creativiteit

In onze kinderopvang staat creativiteit centraal. Ieder kind wordt aangemoedigd om zijn unieke talenten te ontdekken en te ontwikkelen in een speelse en inspirerende omgeving. Wij vinden het niet belangrijk dat het kind iets “moois” maakt. Bij ons staat het plezier tijdens de creatieve activiteiten voorop, niet het eindresultaat. We hechten meer waarde aan het proces van creatie dan aan het uiteindelijke product. Het gaat erom dat het kind geniet van experimenteren, ontdekken en zichzelf creatief kan uiten op zijn eigen unieke manier. Dit noemen ze proces gericht werken.

Thema’s

Wij werken met thema’s die aansluiten op de belevingswereld van het kind. Thema’s zijn niet alleen de seizoenen en feestdagen maar ook bijvoorbeeld:

Fish Het lichaam / dit ben ik.
Fish Muziek.
Fish Zintuigen.
Fish Emoties.
Fish Verkeer.
Fish Op de boerderij.

Binnen het educatieve thema wordt de inhoud op verschillende manieren aangeboden aan de kinderen. Dit doen wij bijvoorbeeld door samen te praten over het thema, door het uitvoeren van verschillende activiteiten, het zingen van liedjes, het maken van knutselwerkjes en het voorlezen van boekjes. Ook zorgen wij ervoor dat de thema tafel en de thema muur op een creatieve en inspirerende manier is ingericht. Op deze manier worden de kinderen op een interactieve en creatieve manier betrokken bij het thema, waardoor ze spelenderwijs leren en plezier hebben in het ontdekken en verkennen van nieuwe onderwerpen.

Uitstapjes

Bij ons op het kinderdagverblijf gaan we regelmatig op pad met de bolderwagen. Wij gaan onder andere regelmatig naar de markt, de bibliotheek, de eendjes voeren, de boekenwinkel en naar de kinderboerderij. Op de markt krijgen de kinderen de kans om van alles te proeven en te ontdekken. Bij de bibliotheek en de boekenwinkel maken we graag gebruik van de voorleesuurtjes die worden georganiseerd om de taalontwikkeling van de kinderen extra te stimuleren. Op de kinderboerderij krijgen de kinderen de kans om kennis te maken met verschillende dieren en om meer te leren over de natuur. Tijdens deze uitstapjes kunnen ze de dieren aaien en bekijken, dit is niet alleen leuk voor de kinderen maar draagt ook bij aan de ontwikkeling en hun begrip van de wereld om hen heen.

Image Image
Image Image
Image